Boekenballade Rebellen en dwarsdenkers

Boekenweek 2020
Boekenballade Rebellen en dwarsdenkers

Net als vorig jaar organiseren we ook dit jaar in samenwerking met Hengelo Leest, Boekhandel Broekhuis, Metropool en Bibliotheek Enschede de Boekenballade! Een avond waar muziek en literatuur elkaar een ferme en liefdevolle handdruk geven.

Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt!

Boekenweek 2020 Rebellen en Dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed en hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters houden een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn.

Tijdens de Boekenweek zijn er in de Bibliotheek Hengelo diverse activiteiten om je nieuwe perspectieven te bieden en anders naar een verhaal te kijken. Durf jij tegen de stroming in te zwemmen?