Programma

Talk & docu Lize Korpershoek - Mijn seks is stuk

Boekenweek 2020
Talk & docu Lize Korpershoek - Mijn seks is stuk

In haar documentaire onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks?

En waarom vinden we seks zo belangrijk? Via een persoonlijke zoektocht verkent Lize de vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van haar probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer ‘heel’ te maken is.

Programma

De avond begint met de documentaire zelf. Mijn seks is stuk zal te zien zijn in de Bibliotheek en daarna zal journaliste Marjon Kok Lize interviewen. In een ‘College-Tour’-achtige setting kan je als publiek ook meedoen aan dit gesprek. Een nieuwe en verfrissende blik op vrouwelijke seksualiteit.

Boekenweek 2020 Rebellen en Dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed en hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters houden een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn.

Tijdens de Boekenweek zijn er in de Bibliotheek Hengelo diverse activiteiten om je nieuwe perspectieven te bieden en anders naar een verhaal te kijken. Durf jij tegen de stroming in te zwemmen?