Rebelse gedichtenbrunch

Boekenweek 2020

Dichterscollectief ‘Niet Zwichten maar Dichten’ loopt rond in de bibliotheek en draagt flitsende verzen, prikkelend proza en rebelse gedichten voor aan het publiek.

‘Kom schuif even aan
Om te vertoeven
In de wereld van ons Dichters’

Boekenweek 2020 Rebellen en Dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed en hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters houden een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn.

Tijdens de Boekenweek zijn er in de Bibliotheek Hengelo diverse activiteiten om je nieuwe perspectieven te bieden en anders naar een verhaal te kijken. Durf jij tegen de stroming in te zwemmen?