Direct naar de inhoud

Programma

Al die familieverhalen, je zou er een boek van moeten maken

(G)ouden tijden
Al die familieverhalen, je zou er een boek van moeten maken

Je kent ze vast wel die verhalen van je vader of moeder, oma, tante. Je zou van alle verhalen wel een  boek willen maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze workshops leer je hoe je dat kan aanpakken.

Al die familieverhalen, je zou er een boek van moeten maken.

De workshop is onder voorbehoud van de ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.

Je kent ze vast wel die verhalen van je vader of moeder, oma, tante. Verhalen van wat opa altijd zei, je oom deed als ondeugend jongetje, leuke uitspraken van je tante als jonge meid. Oma die nog water uit de put moest halen, vroeger op de boerderij. Het leven was toen heel anders, je zou er meer van willen weten. Lijk je op je oma of oom, of lijkt je neefje, of je dochter op hen? Je zou van alle verhalen wel een  boek willen maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Hoe zorg je ervoor dat al die verhalen op papier komen? Wat vraag je? Hoe schrijf je alles begrijpelijk voor iedereen met wie je de verhalen wil delen? Welke foto’s / beelden zijn interessant? Want ook het beeldmateriaal vertelt een verhaal. Welke foto’s vertellen het verhaal ook, versterken het, of geven juist een knipoog ? Zijn alle foto’s eigenlijk geschikt om op te nemen in het boek dat je wil maken?

Rufi van Rooij (schrijfster) en Marloes Sahin (fotografe) maken via hun project #eenontmoeting boeken over mensen, families, clubs. Ze delen graag hun kennis en ervaring met je in een aantal workshops. Omdat het om heel persoonlijke verhalen kan gaan, werken we graag met kleinere groepen. 

Aanmelden

De workshop is voor de hele familie en bestaat uit drie bijeenkomsten: donderdag 22 oktober, 29 oktober en 5 november. Het kost €60 per persoon.

Voor meer informatie en inschrijven kan je mailen naar:

(G)ouden tijden

Erfgoed is het centrale thema voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst. Kijk hier voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden.