Expositie Kleurrijk Hengelo

Kleurrijk
expositie-kleurrijk

In samenwerking met Stichting Bernhards Ontmoeting en Oyfo Kunstenschool organiseert Bibliotheek Hengelo de fototentoonstelling Kleurrijk, waarin vijftien (amateur)fotografen en vijftien dichters een creatieve draai aan het thema Kleurrijk geven. De foto’s en gedichten zijn op de ramen van de bibliotheek geëxposeerd en vanaf nu te zien!

Hengelo heeft ruim 81.000 inwoners. Ruim een vijfde van de inwoners komt van oorsprong uit een ander land: alle inwoners hebben meer dan 100 nationaliteiten en meer dan 20 geloofsovertuigingen. Samen kleuren zij de stad. Dat maakt dat de wijken, de sportvoorzieningen en de scholen divers van karakter zijn. Deze diversiteit van Hengelo is in al haar verscheidenheid overal zichtbaar.

Expositie Kleurrijk

In samenwerking met Stichting Bernhards Ontmoeting en Oyfo Kunstenschool organiseert Bibliotheek Hengelo de fototentoonstelling Kleurrijk van juni t/m augustus 2021. We hebben (amateur)fotografen uitgenodigd om het thema Kleurrijk Hengelo op een fotografische wijze te verbeelden. Een jury van 5 professionele fotografen heeft 15 foto's geselecteerd waarop de diversiteit in Hengelo zichtbaar is. Elke fotograaf heeft op zijn of haar eigen manier een creatieve draai aan het thema Kleurrijk gegeven. Vijftien dichters uit Twente maken een gedicht bij iedere foto. Zij laten zich inspireren door één van de 15 geselecteerde foto’s en het thema.

Tentoonstelling bekijken

In de expositie is van elke fotograaf een prachtige foto én een bijbehorend gedicht van elke dichter te zien. De foto’s en gedichten zijn op de ramen van de bibliotheek geëxposeerd en vanaf nu te zien!