Programma

Online KidsLab – Ontwerp je eigen textielsticker (9-12 jaar)

Online KidsLab – Ontwerp je eigen textielsticker (9-12 jaar)

Normale stickers ken je natuurlijk, die plak je voornamelijk op papier. Maar wist je dat er ook speciale stickers zijn voor op stof? Dit noemen we textielstickers. Met behulp van een strijkbout kan je deze op je kleding of tas plakken. In deze online KidsLab ga je zelf een textielsticker ontwerpen met behulp van het gratis programma Inkscape. Maak bijvoorbeeld een bloem voor op je tas of een voetbal voor op je T-shirt.

Je gaat aan de slag met het ontwerpen van een eigen Textielsticker met behulp van Inkscape. Na het ontwerpen stuur je je ontwerp samen met het bestelformulier naar waarna wij deze in ons MaakLab voor je maken en per post naar je toesturen.

Benodigdheden voor deze workshop

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop).

Het bestelformulier kun je downloaden van de website van Tetem.

Deelname workshop

Klik op deze gratis zoomlink voor deelname aan de online KidsLab workshop op 23 februari van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de andere kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Wil je meer?

KidsLab is een online workshop. Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en wil je in de voorjaarsvakantie ook deelnemen aan fysieke activiteiten dan kan dit. In alle Twentse Maakplaatsen wordt in de voorjaarsvakantie een workshop Upcycling georganiseerd. Tijdens deze workshop ga je een zelf meegenomen kledingstuk (of stukken) verwerken tot een nieuw product, upcyclen dus! Je leert hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werken en gaat er daarna mee aan de slag voor je eigen kledingstuk. Bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband of versier een standaard spijkerbroek met textielstickers.

Datum woensdag 23 februari 2022
Tijd 15:00 tot 16:30 uur
Waar Online
Thema Jeugdactiviteit
Prijs Gratis