Schuttingtaal?!

Hoe gebruiken mensen hun vrijheid van meningsuiting wanneer ze de ruimte krijgen om hun mening vrijelijk te laten gaan?  We onderzochten het in ons sociaal experiment Schuttingtaal?! Benieuwd hoe die schuttingtaal eruit ziet? De schuttingen zijn vanaf nu te zien in de Bibliotheek!

'Het recht om je mening vrij te uiten staat onder druk' roepen verschillende politici. Aan de andere kant klinken stemmen die zeggen dat de vrijheid van meningsuiting ook zijn grenzen kent en niet alles zomaar gezegd of geschreven kan worden. De boze onderbuik regeert met regelmaat op Twitter maar sociale media weten ook mensen met een zelfde mening samen te brengen om zo samen een verschil te maken.

Sociaal experiment

In april kregen mensen uit de hele regio de kans om over alles hun ongefilterde mening te geven op een leeg schuttingpaneel in het sociaal experiment Schuttingtaal. De panelen waren te vinden in Bibliotheek Hengelo, Atelier Z, ROC van Twente locatie Steenstraat in Oldenzaal, Kringloop Outlet Hof van Twente en Huis de Stoevelaar in Goor.

Ongefilterde meningen

Hoe gebruiken mensen hun vrijheid van meningsuiting, wanneer ze de ruimte krijgen om hun mening vrijelijk te laten gaan op een leeg schuttingpaneel? Wordt het werkelijk schuttingtaal of ontstaan er mooie protestsongs, hartenkreten of liefdesverklaringen? En corrigeren we elkaar of laten we elkaar vrij om alles te zeggen of te schrijven?

Bekijk de borden in de Bibliotheek en oordeel zelf!

De borden zijn tot eind mei te zien in Bibliotheek Hengelo tijdens de openingstijden.

Datum maandag 9 mei 2022
Einddatum dinsdag 31 mei 2022