Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Biebcollege: In gesprek met schrijver, filosoof en jurist Maxim Februari

Schrijver, filosoof en jurist Maxim neemt ons mee in de vraagstukken die zijn ontstaan in de digitale samenleving. Welke morele en ethische complicaties zijn ontstaan en welke liggen op ons te wachten?

Welke morele en ethische uitdagingen brengen nieuwe technologieën met zich mee? En welke invloed hebben zij op onze democratische rechtstaat? Te veel kennis over de toekomst dreigt bij deskundigen en aan universiteiten te blijven hangen. Het is tijd die kennis daar op te halen en op tijd een publiek gesprek te voeren over de veranderingen die op ons afkomen.

Over Maxim Februari

Maxim Februari wordt gezien als een van de grootste denkers van het Nederlands taalgebied. Hij studeerde filosofie, kunstgeschiedenis en rechten en is schrijver van romans, essays en columns. Een terugkerend onderwerp is data. In een tijd waarin we veel enthousiaste geluiden horen over big data, werken in 'the cloud', en AI stelt Februari kritische vragen die je aan het denken zetten. Maxim is voorzichtig hoopvol over de toekomst, maar maakt zich wel uitdrukkelijk zorgen. En hij is daarmee de perfecte kandidaat voor ons eerste biebcollege!

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum donderdag 27 oktober 2022