Programma

Biebatelier: Kinderarmoede

Biebatelier: Kinderarmoede

Hoe is het als je kinderen liever niet meeneemt naar de supermarkt uit angst ze weer te moeten teleurstellen als ze om iets vragen? Of als je haast gaat hopen dat je kind niet wordt uitgenodigd voor een feestje, omdat geld voor een cadeau er niet is? In het Biebatelier van april zoomen we in op kinderarmoede.

Opgroeien in armoede

1 op de 12 kinderen groeien op in armoede. De impact hiervan is enorm en tekent het leven van ouders en kinderen. Ook hier in Hengelo. Daarom staan we in het Biebatelier van april stil bij kinderarmoede, de gevolgen en de impact die armoede met zich meebrengen.

In het Biebatelier krijg je inzicht in de grootte en de impact van kinderarmoede en luister je naar de verhalen van ervaringsdeskundigen. We organiseren dit Biebatelier in samenwerking met Kinderhulp. Kinderhulp helpt via maatschappelijke instanties kinderen in armoede, zodat zij gewoon kind kunnen zijn.

Opening op 4 april

Op dinsdagmiddag 4 april om 16.00 wordt de expositie geopend in de Bibliotheek door wethouder Marie-José Luttikholt. Je bent van harte welkom om de opening bij te wonen.

BiebCollege: Armoedestress

Bijpassend bij het BiebAtelier gaat het BiebCollege van deze maand over Armoedestress. Hoogleraar economische psychologie Wilco van Dijk weet precies wat geldstress voor mensen betekent. En dat heeft invloed op heel veel zaken. Stress om geld heeft niet alleen grote invloed op ons mentale welzijn, maar heeft ook ingrijpende gevolgen voor ons denken en gedrag. Meer info en tickets voor het BiebCollege >>

Datum dinsdag 4 april 2023
Einddatum maandag 1 mei 2023
Waar Bibliotheek Hengelo Stad
Thema Biebatelier
Prijs Gratis