Brei mee voor het goede doel!

Hou je van breien of haken? Doe dan nog mee voor het Nationaal Ouderenfonds en maak deel uit van De Goedgemutste Breicampagne. Aan het eind gaan we het aantal gebreide mutsjes tellen.

Bij de Goedgemutste Breicampagne van Innocent drinks worden elke winter samen met het Nationaal Ouderenfonds en honderden breiers in Nederland kleine wollen mutsjes gebreid voor op de smoothieflesjes van het bedrijf. Voor elke verkochte gemutste smoothie wordt er 20 cent gedoneerd aan het Nationaal Ouderenfonds. Zo wordt geld ingezameld voor eenzame ouderen in Nederland.

Eenzame ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds draagt bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Een groep van 1 miljoen ouderen voelt zich af en toe eenzaam en dit neemt alleen maar toe. Het Nationaal Ouderenfonds helpt deze mensen en brengt ze met anderen in contact met activiteiten, diners en uitjes. Draag een mutsje bij!

9 november laatste breisessie in de Bibliotheek

De Hengelose breiclub Jetje Breien/Stitch & Bitch is al volop bezig en komt vrijdag 9 november nog een laatste keer breien in de bibliotheek om 10.00 uur. Schuif gezellig aan en brei nog even mee! Voor wol en breipennen wordt gezorgd. Voor koffie en thee met een lekkernij erbij ook!

Basis breipatroon

• Je gebruikt een dubbele draad breigaren, een paar dunne breinaalden (ongeveer 3mm) en je zet 28 steken op. Brei 14 naalden lang één naald recht, één naald averecht (tricotsteek).
  • Aan het eind brei op de 15e naald steeds twee steken recht samen, zodat je er nog 14 overhoudt. Brei in de naald daarna steeds twee steken averecht samen en je houdt er nog zeven over.
  • Hou tenslotte een stukje van ongeveer 25 cm over en knip de draad af en haal deze door de steken met een borduurnaald en trek aan (= punt van de muts). Naai de zijkanten aan elkaar en werk de draden aan de binnenzijde netjes af.
  • Naai een kleine pompom, belletje of iets anders op de muts.

Meer breipatronen vind je hier. De mutsjes kunnen nog ingeleverd worden tot 4 december.