Programma

Expositie Kunst op de Ruiten: Vrijheid

Expositie Kunst op de Ruiten: Vrijheid

Stichting Bernhards Ontmoeting organiseert i.s.m. ROC van Twente en Bibliotheek Hengelo een fototentoonstelling Kunst op de Ruiten. Onder de titel Vrijheid is fotografie en poëzie te zien van acht fotografen en één dichter.

8 fotografen, 1 dichter

De twee werelden van beeld en woord worden samengevoegd door bij elke foto een gedicht toe te voegen. 33 studenten van de opleiding Fotografie van ROC Twente, kregen de buitenschoolse opdracht om een foto rondom het thema Vrijheid te maken. Het thema mocht breed geïnterpreteerd worden; van politieke vrijheid, vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van geloof tot de beleving van vrijheid in het alledaagse leven.

8 foto’s zijn geselecteerd voor Kunst op de Ruiten door een onafhankelijke jury, te weten Jenny de Groot, Frans Mensink en Onno Dirks. De foto’s van de overige studenten worden in de Bibliotheek geëxposeerd.

De Hengelose dichter Lowie Gilissen liet zich inspireren door de acht geselecteerde foto’s. Zijn woorden hebben een bepaalde kracht en uitwerking. De toeschouwer ziet hoe de foto en het gedicht elkaar versterken, hoe ze elkaar nog mooier maken.

Het juryrapport is vanaf 6 juni te lezen op www.bernhardsontmoeting.nl

Foto: Roxanna Keizer

Datum dinsdag 6 juni 2023
Einddatum donderdag 31 augustus 2023
Waar Bibliotheek Hengelo Stad
Thema Expositie
Prijs Gratis