Programma

BiebAtelier: Interactieve expositie

BiebAtelier: Interactieve expositie

De expositie van deze maand is bewust nog niet af. Samen werken we als bezoekers van de bibliotheek aan een Schilderij van Iedereen in Hengelo. Ook kun je samen komen dichten.

Elke dag komen we een stukje verder met de bezoekers van de Bibliotheek. Kom jij ook helpen om samen deze expositie af te ronden?

Schilderij van iedereen

Tijdens deze expositie hangt er een meterslange tekening in de expositieruimte. Kom jij helpen tekenen om het af te maken? Je bent elke dag welkom om je creativiteit tot uiting te laten komen. Het doek ziet er elke dag dus ook weer anders uit.

Hiernaast kun je op zaterdag 30 september onder begeleiding van de striptekenaar die het schilderij heeft opgezet, komen werken aan dit lange kunstwerk. Help jij mee? 

Pin-Poetry

Ook gaan we samen aan de slag met pin-poetry. Daarin kun je met bestaande woorden of zinnen de mooiste poezie maken en op een prikbord prikken. Ook hier lees je dus dat poëzie elke dag een beetje anders is. Doe jij mee?

Week tegen de eenzaamheid

Tijdens dit BiebAtelier vragen en geven we aandacht aan eenzaamheid. We bestrijden eenzaamheid door samen aan de slag te gaan maar informeren je er ook over. Wist je dat in 2022 49% van de volwassenen aan gaf wel eens eenzaam te zijn?

Speciale acties in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid

Zin om laagdrempelig mee te doen met leuke en laagdrempelige experimenten voor meer verbinding en contact? Dat kan in de Week tegen de Eenzaamheid in Bibliotheek Hengelo!  

Kom naar het ‘Meeting Point’ van kunstenaars Yentl & Livi op zaterdag 23 sept van 11.00-15.00 uur. Haal een kaartje bij het Meeting Point. Met dit ticket puzzle je laagdrempelig met anderen naar antwoorden op vragen. Zo leer je makkelijk en op een leuke manier andere mensen kennen.

Of laat je verrassen en kom naar de installatie ‘De Bosvijver’ van kunstenaars Christy & Lars op woensdagmiddag 20 sept en woensdagmiddag 27 september van 13.00-16.00 uur. Samen met anderen kun je meedoen aan een interactief verhaal dat je samen maakt in een inspirerende setting. Een gezellig kopje koffie staat al klaar voor iedereen die meedoet bij deze acties. Kom je ook? Voel je welkom!

Datum vrijdag 1 september 2023
Einddatum zaterdag 30 september 2023
Waar Bibliotheek Hengelo Stad
Thema Biebatelier
Prijs Gratis