Programma

Songs in the footsteps of Bob Dylan

Songs in the footsteps of Bob Dylan

Arlo Guthrie, de zoon van Woody Guthrie zei eens: "Liedjes schrijven is als vissen, vroeg of laat vang je een vette vis, je moet echter nooit in dezelfde vijver vissen als Bob Dylan". Thirteen Weeks heeft Bob Dylan als basis, de playlist bestaat voor een deel uit Dylan songs. De rest komt uit andere vijvers, singer-songwriters die in zijn voetsporen zijn getreden: Simon & Garfunkel, Cat Stevens, Carole King, James Taylor, Suzanne Vega, Cheryl Crow, Bonnie Raitt.

De jaren zestig en zeventig waren het decor van de eerste rimpelingen in de vijver van de welvaartsgroei na de Tweede Wereldoorlog: studentenprotesten in de VS en Europa, tegen de gevestigde orde, de machthebbers in politiek, bedrijfsleven en wetenschap, tegen de oorlog in Vietnam, tegen het rechtssysteem, tegen de milieuvervuiling, tegen het materialisme, waartegen niet eigenlijk? De inhoud van de songs was minstens zo belangrijk geworden als de muziek. De droom van een betere maatschappij vond zijn vertaling in een muzikale roep om verandering.

Thirteen Weeks speelt de songs en vertelt ook over de achtergronden van de nummers: hoe zijn ze ontstaan? Wat willen ze zeggen? Waarom zijn ze bijzonder? 

Sfeervolle muziek met een boodschap

Bereid je voor op een verrassend optreden met prachtige sfeervolle muziek met een boodschap, boeiende achtergrondverhalen en een ongewone mix van uiteenlopende instrumenten, akoestische gitaren, mondharmonica,  klarinetten, trekharmonica en cajon.

bob dylan thirteen weeks