Internationale Vrouwendag

Een avond in het teken van Gendergelijkwaardigheid met medewerking van Marjan Berk, Masja de Roy, Karin Dijkman en vele anderen! De avond wordt gepresenteerd door Hanim Uslu Han.

In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. In de praktijk blijken vrouwen nog regelmatig achtergesteld te zijn. Daarom staan we op Internationale Vrouwendag stil bij bewustzijn en bewustwording, het vinden van kracht in solidariteit en identiteit.

We hebben een divers programma voor je, met lezingen, dans, vermaak, interactie en een keuzemenu aan mini-workshops. Voorafgaand aan de avond in de Bibliotheek vindt bovendien de Women’s March plaats. Kijk voor meer informatie ook eens op de Facebookpagina van Internationale Vrouwendag Hengelo.

Avondprogramma in de Bibliotheek

De hoofdspreker van de avond is Marjan Berk. In 1977 schreef Marjan de muzikale show Moeder en haar jongens, waarna zij voor radio en tv ging schrijven, o.a. de jeugdserie De Pomp (Ikon, 1978), Wordt er in de ruimte ook gelezen? (KRO, 1983). In 1994 ontving zij voor de 66-delige tv-serie Vrouwenvleugel de Televizierring. Daarnaast staat Marjan bekend als auteur van vele romans en kinderboeken.

Karin Dijkman zal een lezing geven waarbij ze stilstaat bij het thema gelijkwaardigheid. Gelijke kansen, rechten en plichten met betrekking tot elk levensgebied. Karin is gezins- en relatietherapeut.

Ook zullen we de Minikronieken tonen van Masja de Roy. Masja is filmmaker en bedenker van de Minikroniekmethode. Minikronieken zijn korte filmpjes waarbij het unieke levensverhaal van een mens op kunstzinnige wijze verfilmd en gedeeld wordt.

Kortom: erbij zijn is meemaken!

Women’s March Hengelo

Voorafgaand aan het programma in de Bibliotheek wordt er een Women's March georganiseerd in Hengelo. Met de optocht vragen we aandacht voor de nog steeds ongelijkwaardige positie van de vrouw. Iedereen kan meedoen, ook als je niet deelneemt aan het programma in de Bibliotheek.

Het startpunt is de nieuwe LHBT-Regenboogbank op het Schouwburgplein. We vertrekken daar om 19.00 uur en lopen met fakkels door de stad naar kunstwerk ‘t Wiefie op de hoek Beursstraat/Enschedesestraat.