Programma

BiebCollege: Biomimicry: De natuur als probleemoplosser

BiebCollege: Biomimicry: De natuur als probleemoplosser

"Wie zich laat inspireren door de natuur, krijgt vaak onverwachte cadeautjes." 

Geef jezelf een onverwachts cadeautje met dit inspirerende BiebCollege van Annemarit van Broekhoven. Zij zet je vanavond op een creative wijze aan het denken over duurzame oplossingen. Laat je inspireren!

Koraalriffen, spinnen en de truc van de toekan

Annemarit neemt ons mee in het vakgebied biomimicry: wat draait om het leren van de natuur. Ze laat je zien wat we van de natuur kunnen leren, na doen en toepassen.

Wist je dat koraalriffen en spinnen ons wat leren over energiearme productieprocessen? Dat bomen en bossen ons laten zien wat effectief samenwerken is in het waterbeheer? En wat het leven om ons heen ons leert als het gaat om veerkracht? Ken je de truc van de toekan en heb je ooit naar snavels gekeken als voorbeeld voor gereedschap?

Door op een andere manier naar de natuur te kijken, ontdekken we een oneindige bron van inspiratie die ons kan helpen om de planeet waarop we leven te verrijken, in plaats van te schaden. 

Verwacht vanavond een lading oprechte enthousiasme en inspiratie uit de natuur. Ga verwonderd en met prachtige voorbeelden en out of the box oplossingen naar huis die je kunt nabootsen en toepassen.

Annemarit van Broekhoven

Annemarit is auteur van De Bionische Vogel - Vogels als inspiratiebron voor creatieve en duurzame oplossingen (KNNV Uitgeverij).  

Na de lezing is gelegenheid om het boek te kopen en signeren. 

Over De Bionische Vogel

"Dit boek staat boordevol superleuke weetjes, maar laat ook zien dat vogels een belangrijke inspiratiebron zijn voor creatieve en duurzame oplossingen van wereldwijde problemen: hoe je energie kunt besparen, kunt leven zonder afval en jezelf kunt beschermen tegen hitte en ziektes. Met fantastische illustraties van Margot Westermann."

- Roots Vogels, najaar 2023

BiebCollege  

Acht keer per jaar is er een BiebCollege in Bibliotheek Hengelo met steeds een maatschappelijk relevant onderwerp. Verwacht elke keer een frisse en bevragende kijk op een maatschappelijk relevant en actueel onderwerp. Maxim Februari, Mirjam Kaijer, Herman Pleij en Fokke Obema waren eerder al te gast.

Aanmelden

Onderaan deze pagina kun je jouw kaarten kopen. Een kaart voor bibliotheekleden kost €7,50 en is inclusief koffie/thee en een drankje na afloop, als je geen lid bent van de Bibliotheek ben je ook van harte welkom, een kaartje kost dan €10,-. De inloop is vanaf 19:30, het BiebCollege start om 20:00.

Datum dinsdag 31 oktober 2023
Tijd 20:00 tot 22:00 uur
Waar Bibliotheek Hengelo Stad
Thema Biebcollege
Prijs
Leden € 7,50
BiebCollege Oktober Leden
Niet-leden € 10,00
BiebCollege Oktober Niet-Leden