Doorlopende filmvoorstelling To Dress Up

Indrukwekkende doorlopende filmvoorstelling over jongeren en identiteit: To Dress Up. Te zien van 11 t/m 16 oktober in de Bibliotheek.

Ontwerper Cas Thorsen (24) maakte een prachtige, indrukwekkende en kunstzinnige documentaire over jongeren en hun zoektocht binnen hun eigen identiteit. Cas heeft geluk, zijn ouders begrepen zijn zoektocht naar zijn identiteit, maar voor alle andere jongeren die worstelen met deze vraag maakte hij dit prachtige document. Het werd ook zijn afstudeeropdracht aan de AKI ArtEZ in Enschede.

To Dress Up

In de film, die 20 minuten duurt, komen drie personen met elk een andere ervaring aan het woord, maar ze verschijnen niet in beeld. Alleen hun stemmen zijn te horen. En juist dat maakt dat je elk woord wilt horen om volledig op te gaan in dit verhaal. In beeld zie je de sculpturen die Cas maakte bij deze film en die volledig passen bij de thema’s die de personages aansnijden, namelijk het herkenbare en comfortabele, zoals opstaan en jezelf klaarmaken, wat verstoord wordt door het onherkenbare en het pijnlijke, zoals het niet thuis voelen in je eigen lichaam.

Kunstzinnig, eigenzinnig, ontroerend, rauw en heel eerlijk, To Dress Up is een film die je verrijkt en raakt! To Dress Up is van 11 tot en met 16 oktober (met uitzondering van woe 13 okt) doorlopend te zien in Bibliotheek Hengelo, in het glazen huis, op de tweede verdieping.

Week van de Coming Out 2021

Bibliotheek Hengelo organiseert deze doorlopende filmvertoning en de meet & greet met Cas Thorsen in samenwerking met de gemeente Hengelo in de Week van de Coming Out 2021.

Datum zaterdag 16 oktober 2021
Waar Bibliotheek Hengelo Stad