Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Biebatelier: Goed bezig na je pensioen

Neem een kijkje in het hart van Hengelose vrijwilligers!

"Goed bezig na je pensioen" is een reizende expositie van Wijkracht vrijwilligerswerk Hengelo en geeft je een kijkje in het hart van enthousiaste Hengelose vrijwilligers. Dit unieke project, in samenwerking met fotograaf Remco Ditmar, brengt de verhalen van 18 gepassioneerde vrijwilligers rond de pensioenleeftijd tot leven.

De expositie geeft een inkijkje in de vrijwillige inzet van onze stadsgenoten. Elke foto is voorzien van een QR-code, waarmee bezoekers de kans krijgen om het persoonlijke verhaal achter elke geportretteerde vrijwilliger te ontdekken.

Betekenis

De vrijwilligers, van uiteenlopende achtergronden, delen in deze expositie hun ervaringen en vertellen waarom zij zich inzetten. Uitspraken, zoals bijvoorbeeld die van Piet van het Museum Hengelo: "Ruik en proef! Als het past geeft het enorm veel plezier!", bieden een inkijkje in de diverse en waardevolle wereld van vrijwilligerswerk.

De expositie toont hoe vrijwillige inzet niet alleen van betekenis is voor de gemeenschap, maar ook het leven van de vrijwilligers zelf verrijkt. Laat je inspireren om kennis te maken met de diverse vrijwillige inzet.

Foto van Remco Ditmar. "Je weet niet wat je mist, ga voor vrijwillige inzet -Bertha. Wijkracht vrijwilligerswerk Hengelo.
Datum maandag 12 februari 2024
Einddatum zondag 10 maart 2024