Lezing René Appel

Week van de Alfabetisering
© Danny Schwarz

In de Week van de Alfabetisering organiseert Bibliotheek Hengelo een gratis lezing rondom lezen en Nederlands als tweede taal. Hiervoor komt thrillerauteur en voormalig hoogleraar René Appel naar Hengelo. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen en in het bijzonder voor de taalvrijwilligers die actief zijn in de Bibliotheek.

René Appel behoort al meer dan 25 jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won de Gouden Strop twee keer en werd talloze malen voor deze prijs genomineerd. Appel is bovendien cum laude gepromoveerd op Nederlands als tweede taal en heeft ook verschillende wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Van 1994 tot 2003 was hij bijzonder hoogleraar Verwerving en Didactiek van het Nederlands als tweede taal.

Thrillers en taal

Appel vertelt op deze avond over de thrillers die hij schrijft, maar ook over zijn ervaringen en kennis over het verwerven van een tweede taal. Met praktische tips en verhalen! Ook neemt hij ons mee in het proces van het hertalen van zijn boek Hittegolf in eenvoudigere tekst.

Bezoek de lezing en ontvang een gratis
hertaald exemplaar van Hittegolf van René Appel

Aanmelden

De lezing is gratis toegankelijk, maar u dient wel een toegangsbewijs te reserveren. Dat kan via de link onderaan deze pagina.

Leen de boeken van René Appel in de Bibliotheek

Week van de Alfabetisering

De lezing wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering. In deze week, van 3 t/m 9 september, vragen we aandacht voor laaggeletterdheid. Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Met grote gevolgen voor het individu en de maatschappij, want: laaggeletterdheid raakt iedereen.