Bibliotheek aan Huis
Thema Leesondersteuning, Literatuur, Taal
Leeftijd 18+
Lezen en lenen Boeken, Service

Bezorging van boeken

Als je niet (meer) in staat bent de Bibliotheek te bezoeken, kun je gebruik maken van onze dienst Bibliotheek aan Huis.

Jij geeft aan wat je het liefst leest en wat jouw interessegebieden zijn, een vrijwilliger zoekt materialen voor je uit, brengt ze bij je thuis en haalt ze daar ook weer op. Je betaalt voor deze service geen extra kosten, slechts de kosten van het lidmaatschap van de Bibliotheek.

Ook als je door bijvoorbeeld een handicap of ziekte tijdelijk (minimaal 3 maanden) niet zelf naar de Bibliotheek kunt komen, kun je gebruik maken van deze service. 

Ruime keuze, ook voor slechtzienden

Bibliotheek Hengelo heeft een ruime keuze aan boeken, muziek, dvd’s, tijdschriften, luisterboeken, e-books. Ook als je visueel beperkt bent, zijn er genoeg mogelijkheden, zoals grootletterboeken, Daisy CD’s en de collectie Passend Lezen met 45.000 gesproken boeken.

Naar de website Passend Lezen

Gebruik maken van Bibliotheek aan Huis

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen door een mail te sturen aan . Je wordt verder geholpen door één van de vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan met Bibliotheek Hengelo via 074 - 245 25 65.

Vrijwilliger worden

De vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis zorgen er voor dat mensen die (tijdelijk) niet in de Bibliotheek kunnen komen toch gebruik kunnen maken van onze collectie.

Als vrijwilliger krijg je een aantal vaste klanten. Je inventariseert hun wensen en legt uit wat de klant kan verwachten. Je selecteert vervolgens zelfstandig de gewenste materialen, registreert ze, bezorgt ze en haalt ze weer op. 

Wil jij helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger door een mail te sturen aan . Je wordt verder geholpen door één van de vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis.