gastlenen sm Ben je lid van Bibliotheek Hengelo, maar wil je ook wel eens bij een andere Bibliotheek lenen? Of ben je lid van een andere Bibliotheek en leen je ook graag in Hengelo? Dat kan helemaal gratis, want jouw bibliotheekpas is een landelijke bibliotheekpas.

Ergens anders lid, maar in Hengelo (gast)lenen

Leuk dat je in Hengelo wilt lenen! Met een geldig en geschikt lidmaatschap van een andere Bibliotheek in Nederland, kun je gastlid worden in de vestigingen van Bibliotheek Hengelo. Je bent van harte welkom. Je krijgt je eigen pasje, waarmee je in Hengelo leent volgens onze spelregels.
Lees meer over het lidmaatschap

Houd er wel rekening mee dat je boeken van een andere Bibliotheek niet in Hengelo kunt inleveren. En de boeken die je in Hengelo leent, lever je ook weer in Hengelo in.

Let op: om een gastlid te worden, heb je de hulp nodig van een medewerker. Bibliotheek Hengelo Hasseler Es heeft onbemande openingsuren. Kijk dus even bij de openingstijden! Neem je identiteitsbewijs mee.

Lid in Hengelo, ergens anders (gast)lenen

Ga met je pas naar de balie van een andere Bibliotheek in Nederland. Daar maken ze een gastlidmaatschap voor je aan. Je leent daar dan volgens de spelregels van die Bibliotheek. Die kunnen anders zijn dan je gewend bent in Hengelo! Meestal krijg je een extra pasje. De geleende titels breng je weer terug bij de Bibliotheek waar ze vandaan komen.

Je kunt bij meerdere Bibliotheken gastlenen.

Let op: om een gastlid te worden, heb je de hulp nodig van een medewerker. Sommige bibliotheken hebben onbemande openingsuren. Kijk dus altijd even op de website!