betalen smDe Bibliotheek is cashless. Dat betekent dat je bij ons niet met contant geld kunt betalen. Dat is veiliger en makkelijker. Wat voor kosten kun je tegen komen en hoe kun je deze betalen?

Openstaande kosten betalen

Heb je kosten openstaan, bijvoorbeeld telaatgeld of lidmaatschapskosten, dan kun je die met pin of een tegoed betalen in de Bibliotheek. Betalen kan ook vanuit huis met iDEAL, na inloggen in Mijn Bibliotheek.

Een tegoed nemen

Met een tegoed op je bibliotheekpas hoef je niet meer voor ieder klein bedrag af te rekenen. Je zet een tegoed op je pas in de Bibliotheek bij een betaalautomaat of online via iDEAL, na inloggen in Mijn Bibliotheek.

Lidmaatschapskosten

Iedere maand worden de kosten voor het lidmaatschap automatisch afgeschreven rond de 20e van de maand.

Ben je net lid geworden, dan betaal je de eerste keer pas in de daaropvolgende maand. De eerste keer betaal je een maand vooruit, waardoor het maandbedrag twee keer wordt afgeschreven.

Telaatgeld

Als je je materialen te laat inlevert, betaal je €0,25 per stuk per week dat de Bibliotheek geopend is tot een maximum van € 4,- per materiaal.

Kopiëren en printen

Je kunt bij de Bibliotheek Hengelo Stad terecht om tegen een klein bedrag kopietjes en printjes te maken. Deze reken je af met je pinpas of met het tegoed op je bibliotheekpas. Instructies

Voor anderen betalen

Wil je het telaatgeld voor je kinderen betalen? Of wil je dat iemand voor jou kan betalen? Dat kunnen we regelen! In Mijn Bibliotheek (na inloggen) kies je voor ‘Relaties’ en vul daar de gegevens in van de persoon waar je voor wilt betalen of die voor jou wil betalen. Je kunt ook voor anderen verlengen.