Direct naar de inhoud
 • Word vrijwilliger en lever een bijdrage aan jouw Bibliotheek!

  Als Bibliotheek kunnen we niet zonder onze enthousiaste vrijwilligers. Samen werken we aan dé plek voor ontwikkeling in Hengelo. 

  Wil jij anderen op weg helpen? Zorgen dat iedereen zich welkom voelt? Jezelf ontwikkelen én dat bij anderen stimuleren? Ga dan als vrijwilliger bij ons aan de slag! 

Werk mee in de Bibliotheek

 • Help bij onze activiteiten

  Wil jij ook graag als vrijwilliger aan de slag, maar op een moment dat het jou uitkomt? Dan ben je bij Bibliotheek Hengelo aan het juiste adres. We zoeken activiteitenvrijwilligers die het leuk vinden ons af en toe te helpen bij activiteiten in de Bibliotheek.

  Lees meer

 • Zorg voor de bevoorrading

  Bij onze vestigingen in Hengelo en Hof van Twente worden dagelijks boeken en andere materialen rondgebracht. Onze vrijwillige chauffeurs helpen om elke locatie van de juiste boeken te voorzien. Zit jij graag op de weg? Dan is dit misschien wat voor jou.

  Aanmelden

 • Bezorg boeken thuis

  Voor mensen die niet meer in staat zijn zelf de Bibliotheek te bezoeken, zijn er de vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis. Zij halen boeken uit de Bibliotheek, brengen ze thuis langs en halen ze ook weer op. 

  Lees meer

 • Help bij techniekactiviteiten

  Wil jij ons ondersteunen tijdens (jeugd)workshops op het gebied van digitale vaardigheden en/of techniek, in de Bibliotheek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Lees meer

Aan de slag bij onze partners

 • Taalvrijwilligers gezocht

  Bij het Taalpunt krijg je de (Nederlandse) taal beter onder de knie. Of je nu autochtoon bent of wilt inburgeren. Onze taalvrijwilligers zijn van onschatbare waarde!

  Lees meer

 • Geef computercursussen

  Ben je een computerliefhebber? Handig met je smartphone of enthousiast over sociale media? Word dan vrijwilliger bij SeniorWeb en laat senioren het gemak en plezier van de digitale wereld ervaren. 

  Lees meer

VoorleesExpress

 • Help bij taalontwikkeling

  Iedere week een uurtje voorlezen bij een gezin waar weinig aandacht voor boeken en taal is. De VoorleesExpress, iets voor jou?

  Lees meer

 • Laat alles op rolletjes lopen

  Als coördinator van de VoorleesExpress begeleid je de voorlezers en hun gezinnen en help je ouders in het zelfstandig voortzetten van het voorlezen.

  Lees meer


Joudi leerde Nederlands als taalstagiaire en is nu vrijwilliger. Bekijk hier haar verhaal.