Maak een keuze uit de thema's en selecteer op maand om gemakkelijker door het programma te bladeren.

Resultaten 1 - 10 van 128
Foto Roelie Hoeksema

50 jaar Amnesty International

De Hengelose Amateur Fotografen Vereniging (kortweg: HAFV) exposeren deze maand met het thema mensenrechten. Ter ere van het 50 jaar bestaan van Amnesty International.

U3L Filosofie College: De wereld op z'n kop

'Vertrouwen in de toekomst' is de titel die het regeerakkoord in oktober 2017 meekreeg. Het lijkt een bezwering van gevoelens van onzekerheid, onveiligheid, verwarring en animositeit die het publieke debat domineren. In deze cursus bekijken we samen met drs. Edward van der Tuuk in tien colleges van circa twee uur waarheid, vertrouwen en gezag in het post-truth-tijdperk.

Wikikring Twente

Tijdens de Wikikring bijeenkomsten gaan we samen aan de slag met het verrijken van Wikipedia met artikelen over Hengelo en Twente. Je leert alles over onderzoek doen, schrijven, bronnenonderzoek en andere aspecten van Wikipedia.

Retour de France, een afscheidstournee door Frankrijk

Voormalig correspondent Peter Giesen verbleef vijf jaar in Parijs, waar hij werkte voor de Volkskrant. Als afscheid trok Giesen over de Route Nationale 7 vanuit Parijs via talloze steden en dorpen naar de Côte d’Azur. Op zoek naar de ziel van het land. Op 17 januari vertelt hij in de Bibliotheek Hengelo Stad over Frankrijk dat onder president Macron opnieuw probeert aansluiting te vinden bij de moderne tijd.

Walk&Talk de workshop

De ins en outs van een uitzendbureau

Werk zoeken hoef je niet alleen te doen! Tijdens de Walk & Talk-workshops ga je praktisch aan de slag met werk zoeken. Vandaag: de ins en outs van een uitzendbureau.

Windows 10: Basiscursus

Wilt u leren werken met de nieuwste versie van Windows, het besturingssysteem van Microsoft? Volg dan deze basiscursus.

Geavanceerd foto's bewerken met Pixlr

In deze cursus leert u hoe u foto's mooi en geavanceerd kunt bewerken met het programma Pixlr en vervolgens overzichtelijk kunt opslaan in mappen op uw computer.

Klik & Tik: de basis

Heeft u nooit of nauwelijks met een computer gewerkt, maar u wilt dit wel graag leren? Dan is de cursus Klik & Tik iets voor u!

Theatervoorstelling: Een huis voor Harry

Nationale voorleesdagen

Ter ere van de Nationale voorleesdagen is vandaag de theatervoorstelling op basis van het Prentenboek van het Jaar 2019 ‘Een huis voor Harry’ door Leo Timmers.

Workshop: Opgeruimd staat netjes

Sta je voor een grote of kleine verandering in je leven? Heb je jouw huishouden door omstandigheden even niet meer op orde? Heb je behoefte aan meer rust in huis of in je hoofd? Vind je het lastig prioriteiten te stellen? Of ben je steeds van alles kwijt? Dan is deze workshop misschien wel de oplossing voor jou!