Maak een keuze uit de thema's en selecteer op maand om gemakkelijker door het programma te bladeren.

Resultaten 1 - 10 van 139
Expositie van de maand

Gülserin Gökcan

Gülserin is geboren in Turkije en woont sinds 1980 in Hengelo. Gülserins schilderijen zijn de hele maand januari te bewonderen in Bibliotheek Hengelo Stad.

Inloopspreekuur: Scauting

Focus op talent

Scauting ondersteunt mensen met autisme en een normale tot hoge begaafdheid in hun dagelijkse leven.

Lezing: Opvoeden zonder Punthoofd

Extra kaarten beschikbaar

Zou je willen dat de opvoeding wat meer als vanzelf gaat, zonder dat je er een punthoofd van krijgt? Wil je graag weten waarom jouw kind zich soms zo driftig of emotioneel gedraagt? En zou je gewoon weer willen genieten van de kinderen zonder alle stress en strijd? Stop met piekeren en kom naar de lezing Opvoeden zonder Punthoofd, door kindercoach Rebecca de Jong.

Dansworkshop Moppereend

Voor kinderen van ca. 2,5 tot 6 jaar

Kom op woensdag 22 januari samen dansen en lezen met Eend! Dansdocent Sonja Bleijerveld geeft tijdens een creatieve workshop invulling aan het prentenboek van het jaar Moppereend.

Klik & Tik: de basis

Heeft u nooit of nauwelijks met een computer gewerkt, maar u wilt dit wel graag leren? Dan is de cursus Klik & Tik iets voor u!

GEANNULEERD: U3L College: De tirannie van de norm

Filosofiecolleges over kennis, macht en moraal

GEANNULEERD: "Ongetwijfeld is het belangrijkste objectief momenteel niet om te ontdekken wat wij zijn, maar om te weigeren wat wij zijn" schreef Michel Foucault in 1982. Hiermee riep hij op tot verzet tegen een maatschappij waarin mensen in toenemende mate worden gedisciplineerd. Paradoxaal genoeg lijken we in onze welvarende westerse democratieën steeds meer behoefte te krijgen aan controle en normalisering, maar hekelen we overheidsbemoeienis en bureaucratie als het ons eigen leven raakt.

Workshop: iPhone

Computercursussen en Workshops

De iPhone is één van de meest gebruikte smartphones. Bent u al een beetje ervaren in het gebruik van de iPhone, maar wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Schrijf u dan in voor deze workshop.

Student in Beeld

“Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, horen we vaak. Veel nieuwe ervaringen, nieuwe contacten en uitdagingen, en heel veel vrijheid. Maar is dat wel zo?

GEANNULEERD: U3L College: Voltooid leven en andere dilemma's rond euthanasie of een goede dood

GEANNULEERD: In 2011 eindigde het 'Burgerinitiatief Voltooid Leven' met het conceptwetsvoorstel Uit Vrije Wil. Waardig sterven op hoge leeftijd. Behandeling in de Tweede Kamer resulteerde in de commissie-Schnabel. Die kwam in 2016 met haar 243-pagina’s dikke rapport Voltooid leven. Over hulp bij zelfdoding aan mensen die hun leven voltooid achten.

Workshop: Android telefoon

Maak stap voor stap kennis met de belangrijkste functies van Android telefoons.