Maak een keuze uit de thema's en selecteer op maand om gemakkelijker door het programma te bladeren.

Resultaten 1 - 10 van 112
Expositie van de maand

Loes Heerink

Loes Heerink is een fotografe afkomstig uit Twente in de Overijsselse gemeente Losser. Toen Loes in Vietnam woonde startte ze met het maken van de serie "Merchants in Motion". Haar werk bestaat meestal uit een verzameling afbeeldingen in een serie.

Stoppen met uitstellen!

Workshop student in beeld

“Natuurlijk ga ik mijn toets leren, maar hé vandaag is het veel te mooi weer om niet op een terras te zitten!”

Wikikring Twente

Tijdens de Wikikring bijeenkomsten gaan we samen aan de slag met het verrijken van Wikipedia met artikelen over Hengelo en Twente. Je leert alles over onderzoek doen, schrijven, bronnenonderzoek en andere aspecten van Wikipedia.

Röntgenkunst 'Binnenstebinnen' door Arie van 't Riet

Nederland Leest

Klinisch fysicus Arie van ’t Riet heeft van zijn werk een bijzondere hobby gemaakt. Hij gebruikt röntgenstralen om het binnenste van bloemen en dieren vast te leggen. Het resultaat is een interessante compositie, waarin je het geraamte van flora en fauna ziet.

U3L College: Onbekend maakt onbemind

Contact maken met mensen uit andere culturen

Wanneer men in contact komt met mensen uit andere culturen, dan verloopt dat contact niet altijd even gemakkelijk. Verschillende volkswijsheden getuigen hiervan. 'Soort zoekt soort.' 'Eigen is eigen, en de rest moet zwijgen'. 'Onbekend maakt onbemind'. 

Schrijverscafé

Al 5 jaar lang is in de Bibliotheek het Schrijverscafé In de pen actief. Dit is een plek om ideeën en ervaringen uit te wisselen, een plek om geïnspireerd te raken. Iedere laatste woensdag van de maand is het Schrijverscafé geopend en staat een ander thema centraal.

Cursus Digisterker

Computercursussen en Workshops

Steeds vaker moeten we overheidszaken online regelen. Maar niet iedereen weet hoe je daar gebruik van maakt. Bij de cursus Digisterker helpen we u op weg! Leer omgaan met de digitale overheid.

Student in Beeld

“Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, horen we vaak. Veel nieuwe ervaringen, nieuwe contacten en uitdagingen, en heel veel vrijheid. Maar is dat wel zo?

VrouwWijs Open Podium

Duurzaamheid

Elke laatste donderdagavond van de maand is VrouwWijs in de Bibliotheek met een verrassend programma. Met onder andere gedicht, lied, verhaal, presentatie, workshop en dans. Vandaag de feestelijke start!

Cursus Orde op uw pc

Computercursussen en Workshops

We krijgen steeds meer digitale informatie te verwerken. Daarom is het belangrijk om uw pc goed te archiveren. Maar hoe doet u dat?