Maak een keuze uit de thema's en selecteer op maand om gemakkelijker door het programma te bladeren.

Resultaten 1 - 10 van 84
Expositie Quentin Blake

De illustrator van Roald Dahl

De hele maand september is de reizende expositie met het werk van Quentin Blake te vinden in Bibliotheek Hengelo Stad. Quentin Blake geeft in deze tentoonstelling de bezoeker een kijkje in zijn hoofd: hoe maakt hij op basis van een tekst illustraties?

Expositie van de maand

100 jaar Bibliotheek Hengelo

Honderdduizenden lezers en andere bezoekers komen al 100 jaar lang bij Bibliotheek Hengelo over de vloer. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is de bieb altijd aan verandering onderhevig. Nieuwe panden, de bibliobus, nieuwe herkenbare kleding.

IngridKeestra074

door Ingrid Keestra

Het is de 'Week van de Dementie'. In het kader hiervan komt Ingrid Keestra vertellen over haar boek Mantelzorger der liefde. Ingrid is al meer dan 13 jaar mantelzorger voor haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. Zoals veel mantelzorgers moest ze met vallen en opstaan haar weg vinden in de wereld van de dementie. 

Student in Beeld

“Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, horen we vaak. Veel nieuwe ervaringen, nieuwe contacten en uitdagingen, en heel veel vrijheid. Maar is dat wel zo?

Jan en Sanne Terlouw

Vader Jan en dochter Sanne Terlouw hebben inmiddels al een aantal boeken samen op hun naam staan. Deze samenwerking begon dertig jaar geleden; toen hebben ze samen al een jeugddetective geschreven. Na de pensionering van Jan heeft hun creatieve samenwerking echt een vlucht gekregen.

Walk & Talk-workshop: LinkedIn

Werk zoeken hoef je niet alleen te doen! Tijdens de Walk&Talk-workshops ga je praktisch aan de slag met werk zoeken. Vandaag: LinkedIn

Schrijfworkshop: Hier lezen we, maar schrijven we ook?

door de Talentuin

De boeken en woorden in de bibliotheek helpen ons aan inspiratie. Miriam van de Talentuin heeft een paar speelse opdrachten waarmee u de bibliotheek in gaat en zelf iets schrijft. 

Dementie, wat is dat eigenlijk?

Workshop door Wijkracht

Dementie heeft een grote invloed op relaties; de onderlinge band, het contact, de manier van communicatie en de balans in de relatie veranderen veelal. Catharina Volkering van Wijkracht vertelt over dementie.

Techniek-in-de-bieb-dag

Vandaag staat alles in de Bibliotheek in het teken van nieuwe technieken en digitale geletterdheid. Altijd al eens meer willen weten over robotica? Heb je wel eens met een lasercutter gewerkt? Of wat dacht je van gekke foto’s voor een green screen?! Dat alles, maar ook nog veel meer, is mogelijk vandaag! Er vinden diverse workshops plaats, voor zowel jongere als oudere kinderen.

Sollicitatiespreekuur

Tijdens het gratis inloopspreekuur kan iedereen terecht voor vragen over het samenstellen van sollicitatiebrieven of motivatiebrieven, het curriculum vitae, personal branding, het inrichten van LinkedIn-profielen en het aangaan van sollicitatiegesprekken. Het Sollicitatiespreekuur is een samenwerking met Sheena Kozijn van Carrièrezaken.