Direct naar de inhoud

Maak een keuze uit de thema's en selecteer op maand om gemakkelijker door het programma te bladeren.

Resultaten 1 - 10 van 131
ArcheoHotspot pop-up

(G)ouden tijden

Maak kennis met het werk van een archeoloog en doe mee. Je helpt mee met écht archeologisch onderzoek door mee te puzzelen, sorteren en te determineren van opgravingen uit onze eigen omgeving.

Geannuleerd - Strijd om het heilige land

Het ontstaan van het Israëlisch - Palestijns conflict (19e eeuw - 1967)

GEANNULEERD

Daar waar Israël in 1948 een glorieuze onafhankelijkheidsstrijd ziet gevolgd door de opbouw van een moderne welvarende Joodse staat zien Palestijnen juist een geschiedenis van verdrijving en onderdrukking.

Schrijverscafé

'Dit moet anders!'

Het thema van vanavond is 'Dit moet anders!'. Centraal staan ingezonden brieven die een probleem aankaarten. Met medewerking van Nicolet Steemers.

Dino-tentoonstelling

(G)ouden Tijden / Kinderboekenweek

De hele maand oktober reist de Bibliotheek terug in de tijd! We belanden in de tijd van de T-Rex, de Triceratops en de Stegosaurus. Wil jij meer over dino's weten? Kom dan in oktober naar de Bibliotheek!

iPad: Basiscursus

Computercursussen en Workshops

UITVERKOCHT In de basiscursus maakt u stap voor stap kennis met de belangrijkste functies en opties van de iPad, zodat u er snel mee aan de slag kunt.

Bouw een virtuele wereld en stap erin!

(G)ouden tijden

In deze workshop leer je hoe je zelf interactieve objecten naar keuze kunt programmeren, die je in een eigen bedachte virtuele wereld plaatst.

Workshop VR brillen (volwassenen)

Tetem

In deze workshop leer je hoe je zelf interactieve objecten naar keuze kunt programmeren, die je in een eigen bedachte virtuele wereld plaatst!

Workshop VR brillen (8 - 12 jaar)

Tetem

Bouw samen een virtuele wereld. Zet een VR bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Wie heeft de beste ideeën voor een virtuele wereld? Kom experimenteren met VR. 

Mac: Basiscursus

Computercursussen en Workshops

Steeds meer mensen kopen een computer van Mac, de grote concurrent van Microsoft. In deze cursus worden alle basishandelingen van de Mac uitgelegd.

Geannuleerd Cursus Gewoon Romeins

(G)ouden tijden

GEANNULEERD

De Romeinen stichtten veel nieuwe steden. Hoe ging dat in zijn werk en was er sprake van een duidelijk stedenbouwkundig ontwerp? In deze reeks van 5 colleges leer je er meer over!